Kapitel 6: ISLAMISERING

e) Islam och välfärd

 

Sammanfattning

Detta avsnitt vill få sagt:

• att det inte är någon tillfällighet att det i världen - bortsett från oljestater - inte finns några islamska välfärdssamhällen

 

Bortsett från de muslimska länder som blivit rika pga oljetillgångar finns i världen inget islamsk dominerat välfärdssamhälle.

Detta har samband med den muslimska attityden till arbete. För detta har en arabisk imam redogjort i sin fredagspredikan:

http://www.youtube.com/watch?v=TJ73cfT8Ljk

I svensk översättning:

"Vi använder tåg och flygplan, men det är inte våra tåg eller flygplan. Västerlänningar producerar dem och exporterar dem till oss. Det stämmer nog att vi kan köpa de mest fantastiska saker i världen till våra hem och oss själva. Vårt folk kan köpa de mest lyxiga bilar, Rolls-Royce och Mercedes 500 eller 700 - med alla typer av lyx. Vi äger dem, men vi tillverkar dem inte. Vi producerar inte så mycket som en enda skruv i någon av dessa bilar. Andra gör det åt oss.
 
Inkomsten i hela arabvärlden inklusive de oljeproducerande länderna når inte nivån för ett europeiskt land som Spanien - för att inte tala om länder som Tyskland, Frankrike, England eller Italien. Inte ens Spanien, som ligger i botten bland de europeiska industriländerna - inte ett enda arabiskt land har nått i nivå med Spanien. Hur kan det vara så?
 
Det är för att vi inte arbetar. Och om vi arbetar, då vi gör det inte professionellt. I ett arabiskt land gjordes en undersökning av hur länge den genomsnittliga offentligt anställde tillbringar i arbete. Medelvärdet var 27 minuter per dag. 27 minuter. Resten av sina dagar dricker han kaffe och läser tidningen eller går ärenden här och där. Få människor arbetar.
 
I mitten av 1970-talet var jag i Tyskland. Vi anlände på morgonen. Jag frågade mannen som körde mig från flygplatsen, varför gatorna var så tomma. Hur kunde det komma sig att det inte fanns massor av människor på gatorna som det finns i vårt land?
 
Han svarade: människor är i arbete. Efter kl. 7 på kvällen körde han mig till hotellet och jag såg åter att gatorna var tomma. Jag frågade: vad händer? Gatorna är tomma igen!
 
Han sa att nu kommer folk hem från jobbet. Nu är de trötta, så nu vill de bara att äta sin middag och titta på TV-nyheterna. Och sedan gå till sängs, för att tidigt nästa morgon gå upp och arbeta hårt igen. De pendlar mer än en timme fram och tillbaka från jobbet. Bortsett från en timmes lunchpaus så arbetar de hela tiden.
 
Vi är ett folk som inte arbetar. Hur kan vi utvecklas om vi inte arbetar? Och om vi ändå råkar arbeta är vi inte professionella. Vi säger ständigt: oroa dig inte, senare, senare. Islam lär oss att vi måste göra saker professionellt. Göra saker professionellt är en religiös plikt. Profeten sade att Allah gav oss budskapet att ta itu med allt. Han gav oss budskapet att vara korrekt och professionell. Allt måste göras professionellt. Om du dödar, gör det professionellt, och om du slaktar, gör det med skicklighet. Även när du dödar, måste du göra det ordentligt.
 
Tyvärr hanterar vi varken militär eller civil produktion. Vi importerar allt från synålar till missiler. Vad är det med oss. Vi har hittills inte producerat en enda motor i våra arabiska länder. Vi använder delar, men har ingen tillverkning. Indien producerar både bilar och flygplan, men vi går fortfarande runt i cirklar. Som en oxe som drar en kvarn eller ett vattenhjul, tills den är tillbaka där den började.
 
Hur kommer det sig att det sionistiska gänget utklassar oss, trots att de är så få? De har passerat oss i kraft av kunskap, genom teknik och genom styrka. De har klarat av oss genom arbete. Vi kunde se öknen framför oss, men vi gjorde ingenting åt det. Men när de tog över gjorde de öknen till en grön oas. Hur ska en nation som inte fungerar kunna utvecklas?!"

Detta förhållande åskådliggörs också genom statistik på andra håll i denna vitbok, om:

arbets-/bidragsdeltagande

brottsdeltagande

trafikbeteende.

Ur "Världen Idag" den 18/11 -09:

'Islam är 500 år efter väst'"

"Bristen på mänskliga rättigheter i muslimska länder beror på att islam inte har reformerats ännu. Detta hävdade den egyptiske filosofen Hassan Hanafi, vid Mänskliga rättighetsdagarna, på Stockholmsmässan,.."

"- Islam och mänskliga rättigheter hör hemma i två olika historiska perioder. Mänskliga rättigheter är en produkt av den moderna tiden. Och islam ligger fem århundraden efter, sa Hassan Hanafi, professor i filosofi vid universitetet i Kairo, och argumenterade utifrån den muslimska kalendern, som nu visar år 1430 efter Muhammeds färd till Medina.

- Ni har gått igenom er reformation, renässans, rationalism, upplysning, positivism och den stora krisen på 1900-talet med två världskrig. Nu möter ni postmodernismen. Vi håller fortfarande på med att separera kyrka och stat.

Under årets Mänskliga rättighetsdagar på Stockholmsmässan talade Hassan Hanafi, som tidigare har gjort det - i den muslimska världen - kontroversiella uttalandet att Koranen är en 'stormarknad där man kan hitta vad man än letar efter'. "