BILAGA

Kapitel 12: MAKTENS METODER

c) Medborgare skräms till tystnad

 

Attentat mot Sverigedemokrater under 2002, SD-Kuriren:

Sverigedemokrater nästan påkörda av ungsossar
I Lomma kommun pågick det under valrörelsen organiserat valsabotage. Varje dag sedan SD:s funktionärer placerat valplakat i kommunen utsattes de för klotter, vandalisering och i vissa fall även stöld. Natten mellan den 13 och 14 september bevakade SD:s funktionärer valplakaten och fick se hur en av sina valskyltar saboterades av personer med anknytning till ABF, Arbetarnas Bildnings Förbund. Skadegörarna hade tidigare under kvällen setts passera in och ut till ABF:s lokaler i Lomma, de hade även nycklar till dessa lokaler. Då de sverigedemokrater som bevakat plakatet med ett envarsingripande försökte stoppa vandaliseringen, var de nära att bli överkörda av de i bil flyende skadegörarna.
Foto: SD-K Bildarkiv

Malmö 7 september 2002
Sverigedemokraternas valmöte i Malmö stoppades
Sverigedemokraternas valmöte på Södergatan i Malmö lördagen den 7 september stoppades av mötesstörare från extremvänstern. På plats för att tala fanns SD:s toppkandidater; riksdagsman Sten Andersson, partiledare Mikael Jansson och byrådirektör Kenneth Sandberg. Deras tal kunde inte höras, de över hundra organiserade mötesstörararna dränkte talarna med kastrullskramlande, visslande och diverse okvädingsord. Polisen hade på plats ett 20-tal poliser, hästar och hundar, men detta räckte inte mot hopen av vänsterextremister. Poliserna samlades framför talarna med sina sköldar, för att försöka hålla hopen borta, men de bröt ändå igenom. Mötet avbröts. Insatschefen på plats bedömde att det inte gick att garantera mötets säkerhet.


Lund 17 augusti 2002
Kalabalik vid SD-valmöte i Lund
Lördagen den 17 augusti höll sverigedemokraterna torgmöte på Knut den Stores torg i Lund. Mötet hade knappt hunnit börja, då ett 20-tal maskerade "anti-rasister" anlände, vilka började vråla, vissla och ropa könsord mot sverigedmeokraternas talare Kenneth Sandberg och de cirka 20 sverigedemokratiska funktionärerna. Polis som fanns på plats ingrep och förde bort tre av de mest högljudda anti-rasisterna. Förutom anti-rasisterna fanns även Ung Vänster på plats.
Foto: SD-K Bildarkiv

Helsingborg juli 2002
Fortsatta hot i Helsingborg
Helsingborgs förstanamn, Rosita Lindbom, fick höra av sina grannar, när hon kom hem från semestern, att det suttit uppklistrat en lapp på hennes dörr på vilken det stod: "Här bor en som inte gillar invandrare".
Foto: Björn Söder

Sverige 25 juli 2002
Vänsterextremister kartlägger sverigedemokrater
Den vänsterextrema nättidningen Indymedia publicerade personuppgifter om Sverigedemokraternas kandidater och uppmanade sina läsare att fylla på med uppgifter som saknades.
Uppgifter som förekom var adresser och telefonnummer till olika kandidater. Anledningen var enkel; man ville underlätta för sina läsare att utföra attentat mot Sverigedemokraterna.


Helsingborg 24 juli 2002
Den "politiska" terrorn i Helsingborg
Natten till den 24 juli så visade vänsterextremisterna i Helsingborg att de inte respekterar det demokratiska samtalet. Genom skrämseltaktik hade man tidigare under våren försökt tysta en av kandidaterna till kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.
När natten kom så kröp mörkrets lakejer fram och slog till genom att kasta sten genom fönstren.
Christer Bergqvist och hans familj undkom personliga skador men attentat satte psykiska spår.
Foto: Björn Söder

Jönköping 22-23 juli 2002
Sverigedemokrat mordhotad
Sverigedemokraternas toppkandidat i Jönköping, Janne Ljungberg, utsattes för mordhot via telefon måndagen den 22 juli: "Jävla rassejävel, du skall dö!"
Den 23 juli blev han åter uppring och hotad: "Dö din jävla rassejävel", "sov så gott i natt".
25 minuter senare spelade hans telefonsvarare in följande: "Du skall dö, du skall dö, du skall dö, du skall dö, du skall dö, AFA är efter dig!"
Ytterligare en halvtimme senare valde Ljungberg att svara i telefon, varpå en man bland annat kallade honom: "rassejävel" och "jävla sverigedemokrat". Mannen hotade vidare med att de ännu en gång skulle klistra upp affischer över hela Jönköping med bild och adressuppgifter på Ljungberg. Händelserna blev polisanmälda.
Foto: Björn Söder

Visby 10 juli 2002
Ung Vänster i våldsaktion mot Sverigedemokraterna
På tisdagen den 10 juli höll Sverigedemokraterna torgmöte i Visby. Mötet stördes av en motdemonstration från Vänsterpartiets ungdomsförbund, Ung Vänster, men framför allt av Ung Vänsters svans, som försökte störa ut torgmötestalande genom att spela på trummor med mera. Störningarna blev så intensiva att visbypolisen till sist tvingades avhysa svansen.
Det allvarligaste intermezzot under torgmötet var när en bilförare gjorde en häftig u-sväng strax intill torgmötestalarn och Sverigedemokraternas vice partiordförande Johan Rinderheim, som liksom ljudutrustningen var bara centimetrar från att träffas av bilen. Polis ingrep och skrev en rapport på bilföraren. Föraren kunde sedan lämna bilen för att ansluta sig till Ung Vänsters demonstration, och där han försökte provocera fram bråk med torgmötesaktivisterna.
Foto: SD-K Bildarkiv

Kävlinge 9 juli 2002
Nytt vänsterattentat i Kävlinge
Natten till tisdagen den 9 juli utförde vänstergrupper ännu ett politiskt attentat i skånska Kävlinge. Fönsterrutan till det lokala och Sverige-vänliga partiet Kommunens Väls partilokal krossades. Kommunens Väl hade beslutat att inte ställa upp i valet utan istället lämna över till Sverigedemokraterna och flera av partiets politiker kandiderade på SD:s valsedel.


Kävlinge 27 juni 2002
Sandberg utsatt för mordattentat
Natten till den 27 juni var extremvänstern åter aktiv. Fönstren i Kenneth Sandbergs samtliga rum i bostaden krossades av inkastade stenar. De 10 kilo tunga stenarna vållade stor skada inne i bostaden, och hade med säkerhet orsakat livsfarliga skador om de träffat någon i familjen.


Kävlinge 13 juni 2002
Vänsterattentat mot Sandberg
Natten till torsdagen den 13 juni visade extremvänstern ännu ett prov på sitt engagemang i samhällsfrågor och sin kamp för demokratin. Med en gatsten krossade man fönstren och demolerade Kenneth Sandbergs bostad. På stenen stod skrivet siffrorna "0418", det vill säga Landskronas riktnummer, platsen som SD höll sitt torgmöte på i lördags och där Sandberg appelltalade.


Lund 8 juni 2002
Vänsterextremister jagades bort
Vänsterextremister försökte kvällen den 8 juni attackera en grillfest som Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, i Lund anordnade.
En röd minibuss körde sakta fram längs en väg en bit därifrån. Ur bussen hoppade plötsligt åtta stycken maskerade svartklädda ynglingar ut och sprang på två kolonner mot festplatsen. SDU:arna jagade dock bort anfallarna och polis tillkallades, som kort därefter anlände till platsen.
Foto: SD-K Bildarkiv
Stockholm 5 juni 2002
AFA försökte stoppa Blågula Frågors möte
Den 5 juni höll föreningen Blågula Frågor ett debattmöte i Medborgarhuset i Stockholm. Temat för mötet var "Invandringen till Sverige". Inbjudna till mötet var de sju riksdagspartierna samt Sverigedemokraterna. Dock avstod samtliga riksdagspartier från att närvara och Sverigedemokraterna var det enda parti som deltog.
Ett drygt hundratal extremister blockerade ingången till Medborgarhuset för att hindra debattintresserade personer från att komma in i den hyrda lokalen. De som ändå, på ett fredligt sätt, försökte ta sig fram bemöttes med våld och misshandel av mobben. Bland annat blev Gun Kullberg, känd SD-profil, brutalt knuffad nedför Medborgarhusets trappa.

Trelleborg 9 april 2002
AFA och SUF försökte störa möte
Ett sällskap i Trelleborg hade samlats för att diskutera kommunens politik och vad som kan förändras. Till mötet hade också representanter från Sverigedemokraterna bjudits in med målsättningen att starta upp en lokalavdelning och ställa upp i kommunalvalet samma år.
Vänsterextremister ur AFA och syndikalistiska ungdomsförbundet försökte störa mötet genom att marschera fram till lokalen och blockera mötet.
Foto: SD-K Bildarkiv

Karlskrona mars 2002
Nazister hotar sverigedemokrater
Sverigedemokraten Richard Jomshof polisanmälde i mars nazistledaren Björn Björkqvist för att ha hotat honom. Hoten hade framförts vid två olika tillfällen under vintern. Första gången blev Richard Jomshof uppringd i hemmet och då han inte ville tala eller ha något med nazistens parti att göra hotade Björkqvist med att komma hem till Jomshof och föra honom, om så våld krävdes, till ett ställe där ett samtal kunde hållas. Björkqvist ringde även upp SD:s partiledare Mikael Jansson och sade att "det vore ju tråkigt om Richard skulle hamna i rullstol". Anledningen till hoten var att Sverigedemokraterna ställde upp i kommunalvalet i Karlskrona, som var nazisternas starkaste fäste i landet.


Kävlinge 25 mars 2002
AFA-attack mot sverigedemokraten Kenneth Sandberg
På måndagskvällen den 25 mars omringades sverigedemokraten Kenneth Sandbergs bostad av ett 50-tal AFA-aktivister. De flesta var mer eller mindre maskerade. Hopen skanderade med megafoner till hjälp: "Inga fascister på våra gator" och sedvanliga klyschor.
AFA-aktivisterna sprayade på grannens hus slagord som "Krossa rasismen" samt "AFA". Boende i de närmaste kvarteren larmade polisen och kom ut på gatorna för att förmå vänsterextremisterna att besinna sig.

Stockholm 27 februari 2002
Vänsterextremister försökte störa SD-möte
Ett trettiotal vänsterextremister försökte den 27 februari störa Sverigedemokraternas möte i Medborgarhuset på Södermalm.
Vänsterextremisterna började uppträda hotfullt men stoppades av Sverigedemokraternas arrangörer och polisen. Endast de som föranmält sig till mötet släpptes in i lokalen.
Foto: SD-K Bildarkiv

Attentat mot Sverigedemokrater under 2003, SD-Kuriren:

Natten mellan torsdag den 9 oktober och fredag den 10 oktober lade någon eller några en lapp i en sverigedemokrats brevlåda med texten "HATA SD", varpå de tände eld på förrådsdörren alldeles bredvid ytterdörren.
Polis och räddningskår larmades till platsen och polisen som först var på plats kunde själva släcka elden som inte hunnit tagit sig in till lägenheten. På bilden framgår att elden hann flytta över till ytterdörren. Förrådsdörren byttes omgående av bostadsbolaget varför skadorna på denna dörr inte syns på bilden. Om inte den polistiskt aktive hade varit vaken och hört lappen falla ned i brevlådan hade branden kunnat få ett mycket allvarligt förlopp.
Foto: Jonas Millard

Lidköping 29 juli 2003
Bil vandaliserad av SD-fientliga personer
I mitten av juli vandaliserades en bil tillhörandes en Lidköpingsbo. Klottret satte likhetstecken mellan ordet "SD" och ett hakkors. Samtliga rutor, utom framrutan var dessutom krossad.
Foto: SD-K Bildarkiv

Nyköping 26 juli 2003
Sverigedemokrater bestulna och nedspottade
Lördagen den 26 juli blev två sverigedemokrater vid ett planerat torgmöte i Nyköping bemötta av ett högljudt gäng extremister. De två blev där bestulna på kamera och partimaterial. Utöver det blev de nedspottade av några av extremisterna.


Visby 9 juli 2003
Sverigedemokraternas ordförande Mikael Jansson överfallen av maskerade ligister
Fyra maskerade huliganer överföll en grupp sverigedemokrater den 9 juli som ett efterspel till torgmötet samma dag vid Österport i Visby. Partiledare Mikael Jansson och tre aktivister hade åsett fotbollsmatchen mellan ja- och nejsidan inför årets folkomröstning. Överfallet skedde utan förvarning. Huliganerna stal väskor och påsar som sverigedemokraterna bar. En sverigedemokrat blev nedsparkad men huliganerna drevs på flykten inför ögonen på chockade vittnen.
Det som stals återfanns kastat efter flyktvägen. Polis kunde någon timme senare gripa en av gärningsmännen och beslagta tillhyggen i form av ett järnrör och ett basebollträ.
Foto: SD-K Bildarkiv

Lidköping 19 april 2003
Vänsterexremister genomförde mordförsök på sverigedemokrat
En grupp som bestod av medlemmar hur Syndikalisterna och den militanta våldsgrupperingen AFA attackerade en medlem i Sverigedemokraterna under en flygbladsutdelning. Först sänktes aktivisten till marken genom att man slungade en stor sten mot hans huvud, sedan sparkade man och stampade på hans huvud.
- Hade stenen träffat några centimeter annorlunda hade han kunnat dö, berättar läkaren som tog hand om sverigedemokraten på Lidköpings akutmottagning.

Attentat mot Sverigedemokrater under 2004, SD-Kuriren:

Misshandel av andre vice partiordförande
Torsdagen den 29 juli kl. 19:50 blev Johan Rinderheim, Sverigedemokraternas andre vice ordförande tillika kommunfullmäktigeledamot i Nynäshamn, misshandlad på Södra stations pendeltågsperrong. Attacken hade tydliga politiska motiv. Två ungdomar i 18-20-årsåldern gick förbi honom på perrongen. En av dem kallade honom "nassesvin", varpå Johan svarade "nassesvin kan du vara själv". Det var tydligen tillräckligt för att den ene killen, i brist på argument, skulle tappa tålamodet och attackera Rinderheim med två knytnävsslag mot ansiktet.
Foto: SD-K Bildarkiv

Burlöv 9 juni 2004
Demokratiföraktare i farten i Burlövs kommun
I söndags kväll den 6 juni sattes valplakat upp i Arlöv och Åkarp. Som tyvärr befarades, med erfarenheter från valet 2002 och det senaste EMU-valet i höstas, så tog det bara ett par dagar innan demokratiföraktare ryckte ut för att stjäla eller sabotera samtliga uppsatta plakat i kommunen.
Foto: SD-K Bildarkiv

Luleå 8 juni 2004
Torgmöte attackerades i Luleå
Tisdagen den 8 juni hölls torgmöte i Luleå klockan 16.00-17.30. Där blev det så att säga mer av samma vara som i Piteå dagen innan. Av säkerhetsskäl blev partiets valfunktionärer tvungna att flytta från den tilltänkta mötesplatsen till en annan av polisen föreslagen plats, vid Köpmantorget.
Foto: SD-K Bildarkiv

Piteå 8 juni 2004
Torgmöte attackerades i Piteå
Tisdagen den 8 juni 2004 började med ett torgmöte i Piteå klockan 12.00-13.30. Mötet attackerades av vänsterextremister.
Foto: SD-K Bildarkiv

Malmö 21 maj 2004
Torgmöte attackerades på Södergatan i Malmö
Fredagen den 21 maj attackerades ett valmöte på Södergatan i Malmö, som arrangerats av Sverigedemokraterna med anledning av valet till Europaparlamentet den 13 juni. På bilden talar Kenneth Sandberg och Jimmie Åkesson efter att de blivit attackerade med rökgranat.
Foto: SD-K Bildarkiv

Attentat mot Sverigedemokrater under 2005, SD-Kuriren:

Sandviken 2 augusti 2005
Sverigedemokratisk kandidat utsatt för nya hot
Annika Bodell, förstanamn på Sverigedemokraternas kyrkovalslista i Sandviken, har utsatts för nya hot. Någon gång under tisdagen den 2 augusti kände sig någon eller några okända gärningsmän sig modiga nog att klottra texten "Akta halsen Annika" på vad de trodde var dörren till hennes trappuppgång. Personen eller personerna som låg bakom det som väl snarast kan uppfattas som ett dödshot visade dock med tydlighet vilka misslyckade individer de är när klottret hamnade på dörren till trappuppgången bredvid Annikas.
Foto: SD-K Bildarkiv

Kristinehamn 19 juli 2005
Kommunpolitiker allvarligt misshandlad
Alexander Alexandersson, ordförande i Sverigedemokraternas kommunförening i Kristinhamn och ersättare i Kristinehamns kommunfullmäktige, utsattes under måndagskvällen för allvarlig misshandel av fem okända gärningsmän. De kommentarer som våldsmännen fällde under misshandeln klargjorde att motivet till överfallet var politiskt. När misshandeln avslutats hotade gärningsmännen också med att dränka den då orörlige Alexandersson i en närliggande damm. Alexandersson vårdas fortfarande på sjukhus där han bland annat har opererats för sitt under misshandeln avsparkade korsband.

Visby 6 juli 2005
Sverigedemokrater allvarligt misshandlade i Visby
Under politikerveckan på Visby höll Sverigedemokraternas Ungdomsförbund (SDU) detta år sitt årliga sommarläger. Ungdomar från olika delar av Sverige hade kommit till Visby för att njuta av sommarvärmen kombinerar med politisk utbildningsverksamhet i Visby. Vid 17-tiden på onsdagen den 6 juli utsattes tre ungdomar ur Sverigedemokraternas Ungdomsförbund för en våldsattack från vänsterextremister. Ungdomarna satt mitt i parken en bit från scenen i Almedalen och nära lekparken när ett tiotal personer angriper SDU:arna bakifrån med batonger, slag, sparkar och tårgas. En medlem blödde så kraftigt att han tvingades åka till sjukhus med ambulans och fick där sedan sy fem stygn i huvudet. Han hade fått mottaga flera sparkar och batongslag mot huvudet och fått tårgas sprayat mot ansiktet.

Växjö 6 juni 2005
Våldsamt attentat mot Sverigedemokraterna
Natten till nationaldagen utsattes Sverigedemokraterna för ett våldsamt attentat. Personer fick föras till sjukhus och bilar och lokaler slogs sönder då maskerade vänsterextremister attackerade en tillställning som Sverigedemokraterna hade utanför Växjö. Gorm Lind, en av Sverigedemokraternas kommunfullmäktigledamöter i Trollhättan, slogs med järnrör. Hans rygg vittnar om ordentliga slag. Emmas Westergren, från Malmö, fick tårgas i ansiktet och fick föras med ambulans till sjukhuset. Hela området såg ut som en krigszon. Fem stycken bilar totalförstördes då vänsterextremisterna slog sönder dem med yxor, knivar och baseballträn.
Foto: Björn Söder

Foto: Björn Söder

Växjö 31 maj 2005
Attentat mot sverigedemokrat i Växjö
Ännu en gång har den våldsbenägna extremvänstern gått till attack. Denna gången är det Tobias Hegg, representant för SDU Växjö och ersättare i SDU Syds styrelse som drabbats. Natten mot onsdagen sprayade personer ner Tobias Heggs, som är representant för SDU Växjö och ersättare i SDU Syds styrelse, bil och krossade rutorna på den. Bilen var parkerad utanför familjens hem utanför Växjö. Händelsen är polisanmäld. Inga personer är ännu gripna för händelsen.
Foto: SD-K Bildarkiv

Sandviken 31 mars 2005
Tilltänkt SD-ordförande lämnar efter attentat
Den tilltänkta ordföranden för Sverigedemokraternas lokalavdelning i Sandviken, Hanne Norling, ställer inte längre upp till ordförandeposten. Huvudanledningen är att Norling natten till torsdagen den 31 mars fick en sten inkastad genom köksfönstret. Attentatet är polisanmält, men polisen har inga större förhoppningar om att lösa fallet.

Helsingborg 5 mars 2005
Attack mot Sverigedemokraternas partistyrelse
Lördagen den 5 mars 2005 höll Sverigedemokraternas partistyrelse möte på Scandic Hotel i Helsingborg. Vid halvtvåtiden samlades vänsterextremister utanför konferenslokalen och gick därefter till attack. Mellan 20 och 30 maskerade vänsterextremister kastade föremål mot fönsterrutorna till konferenslokalen. Tre fönsterrutor krossades. Sedan sprang vänsterextremisterna iväg.
Foto: SD-K Bildarkiv

Stockholm 29 januari 2005
Ungdomspolitiker allvarligt misshandlad vid vänsterattack
När Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, i Stockholm den 29 januari 2005 skulle hålla årsmöte i medborgarhuset i Alvik attackerades deltagarna av ett femtiotal svartklädda och maskerade vänsterextremister. De sverigedemokratiska ungdomarna hindrades från att gå in i möteslokalen och flera SDU:are misshandlades, däribland SDU:s förbundssekreterare, Martin Kinnunen, som blev slagen i huvudet med en flaska.

Attentat mot Sverigedemokrater under 2006, SD-Kuriren:

Eslöv 15 oktober 2006
Våldsam attack mot sverigedemokratiskt utbildningsmöte
Den 15 oktober höll sverigedemokraternas södra distrikt, sd syd, ett utbildningsmöte i skånska Eslöv. Ett hundratal av partiets förtroendevalda runt om i kommunerna närvarade. Då slog vänsterextremister till. Fönsterrutor krossades, järnrör slängdes in i lokalen och partisekreteraren, Björn Söder, fick sin arm illa klämd och fick föras till sjukhus. Händelsen blev mycket uppmärksammad men Sveriges justitieminister, Beatrice Ask, ville inte kommentera det som inträffat. Inte heller ville hon träffa sverigedemokraterna för att diskutera det våldsamma attentatet. Efter attentatet lämnade en sverigedemokratisk kommunpolitiker sitt uppdrag på grund av rädsla.
Foto: SD-K Bildarkiv

Foto: SD-K Bildarkiv

Lund 14 september 2006
Toppkandidat överfölls av vänsterextremister
Under natten till torsdagen den 14 september överfölls, Erik Almqvist, sverigedemokraternas toppkandidat till Lunds kommunfullmäktige och vice ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, av åtta svartklädda och maskerade vänsterextremister beväpnade med flaskor och teleskopbatonger. Under attacken, som ägde rum i de centrala delarna av Lund, skrek angriparna att Almqvist skulle dödas på grund av sitt politiska engagemang. Almqvist lyckades fly undan attacken och klarade sig lyckligtvis utan skador. En kamrat som befann sig i hans sällskap, blev dock upphunnen och slagen i ansiktet med teleskopbatonger. Händelsen är polisanmäld.


Norrköping 26 mars 2006
Riksårsmötesombud misshandlade och hotade av vänsterextremister
Vid Sverigedemokraternas riksårsmöte helgen 24-26 mars 2006 hade vänsterextremister uppmanat till demonstration i staden. På lördagskvällen attackerade vänsterextremister sverigedemokrater som var på väg hem till sina hotell från restaurangen där partimiddag hållits. Riksårsmötesombudet Hans Hansson misshandlades och ombudet Mikael Jansson hotades till livet. Händelserna är polisanmälda.
Foto: SD-K Bildarkiv

Malmö 22 januari 2006
Seniorpolitiker misshandlade - Sverigedemokratiskt årsmöte attackerades av vänsterextremister
När Sverigedemokraternas malmöavdelning idag skulle hålla årsmöte på Ungdomens hus i centrala Malmö attackerades mötet av ett femtiotal vänsterextremister tillhörande terroristgruppen Antifascistisk aktion. Vänsterextremisterna blockerade ingången till möteslokalen och överföll bland annat SD Malmös seniorordförande, Birgitta Johansson, och en annan äldre medlem. Birgitta blev nedknuffad från trappan vid ingången till möteslokalen och överöst med projektiler. En av projektilerna träffade henne så hårt i bröstet att hon fick syrebrist och tvingades andas i inhalator. Lyckligtvis klarade sig både Birgitta och den andre seniormedlemmen undan bestående skador.

Attentat mot Sverigedemokrater under 2007, SD-Kuriren:

Malmö 13 oktober 2007
Sd-politiker misshandlad vid flygbladsutdelning
Under en flygbladsutdelning i bostadsområdet Höja under lördagen den 13 oktober, blev sverigedemokraternas stadsdelsfullmäktigeledamot i Malmö, Henrik Persson, överfallen och misshandlad av två unga män med invandrarbakgrund. Männen frågade Persson om han var sverigedemokrat och försökte sedan slita åt sig hans väska med flygblad. Då Persson vägrade ge ifrån sig väskan knuffade männen ned honom på marken och sparkade honom i huvudet. Därefter lämnade de platsen. En polispatrull anlände snabbt till platsen och upprättade en anmälan.
Foto: SD-K Bildarkiv

Kalmar 14 februari 2007
Fönsterrutor krossade hos sverigedemokratisk komunpolitiker
På onsdagskvällen den 14 februari fick kommunfullmäktigeledamoten i Kalmar, Thoralf Alfsson, ett fönster krossat. Vänsterextremistiska AFA har tagit på sig skulden. Thoralf och hans kollega i Oskarshamn, Mattias Bäckström-Johansson, blev i januari uthängda på en AFA-hemsida, med personnummer och adresser.
Foto: SD-K Bildarkiv

Linköping 15 januari 2007
Yxa i dörren fick distriktsordförande att lämna sina uppdrag
Sverigedemokraternas distriktsordförande i Östergötland, Adam Linnerheim, lämnade med omedelbar verkan sina politiska uppdrag sedan vänsterextremister den 15 januari satt en yxa i dörren till hans lägenhet. Attentatet var kulmen av en längre tids trakasserier mot Linnerheim. Han hade tidigare fått fönsterutor krossade och ingången till fastigheten nedsprejad med slagord. Adam Linnerheim, som är rullstolsbunden, vågade av naturliga skäl inte längre vara förerädare för sverigedemokraterna.